Maak de heerlijkste ciabatta's met deze ovenschaal van Emile Henry die speciaal ontworpen werd om dit traditionele Italiaanse brood te bakken. Lees meer
Hou je schorten klaar, foodies! Met deze keramische vorm voor maak je heerlijke ciabatta's!
Opgedragen aan alle liefhebbers van olijfolie en bruschetta, wordt ciabatta, een traditionele Italiaans brood gewaardeerd om zijn zachte binnenkant en dunne knapperige korst.
Traditionele ciabatta wordt gemaakt van een mager, vloeibaar deeg dat zorgt voor de zachte textuur en de unieke delicate smaak. Maar het is ook een brood dat zich goed leent om er van alles in te verwerken. Verse rozemarijn, zwarte of groene olijven, parmezaanse kaas - de mogelijkheden voor een scala aan mediterrane smaken maken het ciabatta brood nog interessanter!
Wist je dat het Italiaanse woord 'ciabatta' pantoffel betekent? Het is de vorm van het stokbrood waaraan het zijn naam ontleent. Want zie je, dit brood werd in Venetië gemaakt om te concurreren met de baguette, nou ja, vooral de baguette sandwich.
En wat een briljant idee! Dankzij zijn bredere taille dan die van het Franse stokbrood, en ook dankzij de luchtigheid van zijn kruim, is ciabatta brood ideaal voor royale broodjes met veel vulling.
Ontworpen met 2 holtes maakt deze ciabatta vorm twee mooie, goed gevormde broden, elk met een gewicht van ongeveer 250g. Het holle deksel helpt het vochtgehalte onder controle te houden om een lichte, knapperige korst en een goed beluchte kruim te garanderen. De diepe vormholten kunnen ook worden gebruikt om andere zachte broden te maken, zoals glutenvrij deeg.
Materiaal | keramiek |
Afmetingen | gewicht 3,4kg / 7.49Lb |
Respect voor mens, natuur en milieu | keramiek
Lokale productie, gemaakt in Frankrijk |
Onderhoudsvoorschriften | vaatwasbestendig |