"Fucking Strong Coffee" bonen Decaf
Jip... het is hun eindelijk gelukt... Goodbeans introduceert de Fucking Strong Decaf uit Colombia. Alle hype, niets van de hyper. Gedurfd, zoet als geroosterde karamel, en bovendien natuurlijk cafeïnevrij. Lees meer
Jarenlang werd cafeïnevrije koffie uitgelachen door koffienerds en vergeten door de wereld van koffiespecialisten, waardoor cafeïnevrije drinkers moesten zwoegen in een vagevuur van oververwerkte, overgecommercialiseerde en overgebrande bonen. Maar de tijden veranderen.
Deze bonen waren afkomstig van een reeks kleine Colombiaanse producenten (op boerderijen van 1 tot 4,5 hectare) in Tolima, Cauca, Antioquia en Eje Cafetero. Ze zijn bij de oorsprong cafeïnevrij gemaakt via een proces genaamd “Sugarcane Decaffeination”, ontwikkeld door Goodbeans' vrienden bij Sucafina.
Bij het cafeïnevrij maken van suikerriet wordt gebruik gemaakt van een natuurlijk voorkomende verbinding, ethylacetaat (EA). In dit geval is de EA afgeleid van melasse, een bijproduct van de suikerproductie. Het proces is eenvoudig: bonen worden bevochtigd met water en EA wordt door het hele proces gecirculeerd. De EA bindt zich met de cafeïne in de boon en extraheert de cafeïne terwijl de meeste andere smaakstoffen achterblijven. Nadat het gewenste cafeïnegehalte is bereikt, worden de EA-resten op de bonen verwijderd door ze te stomen.
Naast het vermijden van onnatuurlijke chemicaliën behoudt het suikerrietproces ook veel meer van de natuurlijke smaakstoffen van de koffie, waardoor deze net als al onze andere bonen speciaal kan worden gebrand en krachtig en zoet kan smaken, niet te onderscheiden van cafeïnehoudende koffie.
De producent: Sucafina
Deze natuurlijk cafeïnevrije bonen zijn afkomstig van Sucafina Originals “Farmgate Initiative” en zijn rechtstreeks afkomstig uit hun geïntegreerde toeleveringsketen.