Met behulp van een vork snijdt het Intempora vleesmes N°220 van Opinel gebraden vlees, lamsbouten en gevogelte. Hij is dankzij zijn grote hanteerbaarheid ook geschikt voor het snijden van groente en fruit.Het heft is bijzonder sterk en bestand tegen warmte, water en stoten.
Het door Sandvik voor Opinel aangepaste roestvrij staal 12C27 is bekend vanwege de scherpte en het onderhoudsgemak. Het roestvrij staal dat in staat is de thermische behandeling te ondergaan die het de juiste hardheid geeft, noemt men martensitisch. Het heeft een carbongehalte van ten minste gelijk aan 0,40% waardoor het mogelijk is een zeer bevredigende scherpte te krijgen zonder gevoelig te zijn voor corrosie.
Het handvat is overgoten met polyoxymethyleen met glasvezel wat een uitstekende weerstand tegen slijtage, schokken en water garandeert. De geronde vorm verzekert je van een veilige en comfortabele greep.
Het full tang lemmet loopt in het hele handvat door en draagt bij aan de sterkte en het evenwicht van het mes doordat het gewicht van het staal wordt verdeeld.
Materiaal | rvs en kunststof |
Afmeting | 16 cm (mesblad) |
Respect voor mens, natuur en milieu | rvs
kunststof geen onuitputtelijke grondstof |
Onderhoudsvoorschriften |
|