Kookboek "Mangiamo! - Antoinette Coops"
Mangiamo! In dit kookboek van Anoinette Coops vind je de heerlijkste streekgerechten en ander lekkers uit de Italiaanse Veneto. Lees meer
‘Eerstehands informatie, likkebaardend lekkere recepten, smullende anekdotes: Antoinette Coops is mijn gedroomde gids in de Italiaanse keuken.’ Onno Kleyn
De Venetiaanse keuken is zoveel meer dan polenta, tiramisù en Aperol Spritz en is heel anders dan de Siciliaanse of Toscaanse keuken. In dit boek deelt Antoinette de lekkerste streekgerechten uit de Noord-Italiaanse Veneto en laat ze je uitgebreid proeven van la dolce vita. Geniet van bijzondere gnocchi van de almboerderij, verrassend gevulde pasta, stoofpotjes van verbazingwekkende soorten vlees en ouderwetse peperkoekjes die je vlak voor de maaltijd eet. Elk recept wordt bovendien ingeleid met een verhaal om van te smullen en de inwoners van de streek komen uitgebreid aan het woord.
Antoinette Coops (1970) is een bevlogen thuiskok en kookschrijver. Ze is getrouwd met een Italiaan en emigreerde in 2001 naar Italië, het land met misschien wel de populairste keuken ter wereld. Vanuit Verona veroverde ze de Nederlandse culiwereld met haar smakelijke en veelzijdige blog Italiaans koken met Antoinette. Coops’ culinaire kennis en vaardigheden maken haar tot een ideale ambassadeur van de Italiaanse keuken.
‘Met Mangiamo! bewijst Antoinette dat ze een échte Italiaanse mamma is. Haar passie voor mooie ingrediënten spettert de pan uit. Zet je boodschappenmand maar klaar en sla voldoende in, want elk recept vraagt om minstens twee keer opscheppen!’ Saskia Balmaekers, Ciaotutti.nl