Kookboek "Slimme eenpersoons maaltijden - Sam Stern"
In ‘Slimme eenpersoonsmaaltijden’ geeft Sam Stern recepten die geschikt zijn voor één persoon, zonder dat je restjes hoeft weg te gooien. Lees meer
Koken voor jezelf is leuk! Je kunt eindeloos experimenteren en eventuele mislukkingen hoef je met niemand te delen. Maar hoe pak je dat aan en hoe zorg je ervoor dat je slim inkoopt? Elke dag weer gevarieerd eten zonder dat je een halve zak spinazie of de gegaarde kip van vier dagen gelegen uit de koelkast vist en in de kliko gooit. Sam Stern geeft in Slimme eenpersoonsmaaltijden het antwoord.
Gebruik 1 aubergine voor 2 gerechten: maak een pasta met aubergine, tomaten en basilicum en eet de volgende dag een Japanse aubergine-misosalade. Koop gerust voor jezelf dat pak mosselen: op dag 1 eet je de mosselen traditioneel en op dag 2 maak je van de overgebleven, reeds gegaarde mosselen, een prachtige pastasaus.
Sam Stern gaat in Slimme eenpersoonsmaaltijden uitgebreid in op de slimme voorraadkast om zoveel mogelijk te kunnen variëren met een versproduct in de hoofdrol, en geeft bovendien goede bewaaradviezen. Met Slimme eenpersoonsmaaltijden is de keuken van het eenpersoonshuishouden niet alleen creatief en divers, maar kook je bovendien financieel gezond voor de portemonnee en ga je last but not least verspilling van voedsel tegen.