Fantastische nootmuskaat in de dop met hele foelie van Mill & Mortar. Lees meer
Deze nootmuskaat zit in de dop, een natuurlijke conserveringsmethode.
Fascinerend genoeg levert de nootmuskaatboom twee specerijen: nootmuskaat en foelie. De vrucht van deze boom is geen vrucht in de traditionele zin van het woord, maar een bol die het nootmuskaatzaad bevat. Aan de buitenkant zit een dik beschermend omhulsel dat zich opent wanneer de noten rijpen. Het is een fascinerend gezicht als het omhulsel barst en de rode bloesem en de donkere noot binnenin onthult.
Nootmuskaat is een populaire specerij die wordt gebruikt in stoofschotels en sauzen, misschien wel het meest bekend om zijn gebruik in bechamelsaus voor lasagne. Foelie (de nootmuskaatbloem) wordt echter minder vaak gebruikt - in zijn geheel in stoofschotels, marinades, bouillon en in poedervorm in quatre-epices, kroketten en worstjes. De smaak is iets minder krachtig dan die van de noot en heeft een licht zoete ondertoon, waardoor het een ideale specerij is voor gebak en andere desserts.
Nootmuskaat en foelie zijn essentieel in Garam Masala, een klassieke Indiase kruidenmix. Deze nootmuskaat en foelie komen van de dorpscoöperatie in Pilimathalawa en de noten zitten in de dop om smaak en aroma te behouden. De foelie is heel en licht oranjerood.
- Nootmuskaat: Snijd de noten in kleine stukjes of rasp ze direct in de pan
- Foelie: Gebruik het in zijn geheel of scheur het in kleine stukjes
Je kunt een vijzel of rasp gebruiken om de nootmuskaat te poederen.
Materiaal | nootmuskaat en foelie |
Afmetingen | 45 gram |
Respect voor mens, natuur en milieu | biologische, fair trade oogst |
Onderhoudsvoorschriften | luchtdicht bewaren in donkere, droge ruimte |