Dit klassiek Molenmes is sinds meer dan 80 jaar één van de bestsellers uit het gamma van Robert Herder, een ideaal mes voor het schillen en snijden van groenten en fruit, vis en vlees. Lees meer
De schilmessen van Robert Herder in roestvrij staal worden nog steeds op de traditionele manier met de hand geslepen en gepolijst.
Het lemmet in dubbel gehard roestvrij staal kan hierdoor dunner geslepen worden waardoor de snede scherper wordt en je met meer precisie en gemak kan snijden. De typische, handmatige slijptechniek van Robert Herder, waarbij de doorsnede van het lemmet een perfect gelijkbenige driehoek vormt, zorgt voor een gelijkmatig afslijten van de flanken van het lemmet waardoor het mes lang op snede en scherp blijft. De roestvrijstalen messen zijn perfect voor gebruikers die een corrosievrij mes verkiezen.
Het heft in FSC-gecertifieerd Europees beukenhout is ergonomisch vormgegeven en ligt goed in de hand.
Het hout is afkomstig uit de kern van de beuk en is veel harder. Het wordt gestoomd om het nog resistenter te maken en behandeld met natuurlijke oliën, waardoor het blijft ademen en zijn natuurlijke antibacteriële werking niet verliest. Het heft is met 2 aluminium klinknagels aan de angel bevestigd.
De fabriek van Robert Herder, waar het bekende Molenmes wordt gemaakt, werd opgericht in 1872 en is gevestigd in Solingen, het centrum van de Duitse messenstreek. Tot op vandaag worden hier nog steeds messen met de hand gemaakt, waardoor Robert Herder één van de weinige messenfabrikanten is die erin slaagt om dezelfde hoge kwaliteitsnormen aan te houden. Een Molenmes ondergaat 67 handelingen vooraleer het klaar is voor gebruik. Robert Herder verwerkt enkel hoogwaardig koolstofstaal en roestvrij staal van de beste kwaliteit.
Materiaal | rvs - beukenhout |
Afmetingen | 8,5 cm |
Respect voor mens, natuur en milieu | rvs
hout
|
Onderhoudsvoorschriften |
|