Zoals de naam indiceert bestaat deze Triple Lemon Pepper uit 3 citrus elementen en peper. Lees meer
De uitdaging van Mill & Mortar was om de juiste biologische ingrediënten te vinden om genoeg van dat natuurlijke citroenaroma te geven. Zoals de naam al aangeeft zitten er 3 verschillende citrus elementen in de mix:
Als eerste heb je de Nepalese Szechuan Peper met zijn tintelende hitte en citrus toets. Vervolgens werd er gebruik gemaakt van gedroogde citroenschil en -pulp. Dit laatste is een upcycled product omdat ze eindstukken en weggegooide schijfjes gebruiken van de productie van gedroogde citroenschijfjes. Er is een sterk vruchtvleesgehalte wat de pepermix ook een mooie zuurgraad geeft. Dit geeft deze blend zijn heerlijke aciditeit. Dan volgt de fris groene citroen verbena uit Griekenland. Om het geheel compleet te maken werd zwarte peper uit de forest garden in Sri Lanka toegevoegd.
Deze citroen peper blend geeft een heerlijke frisse tintelende smaak aan gerechten zoals pasta, gegrilde groenten, marinades en vis.
Hoe citroenpeper te gebruiken
Citroenpeper heeft vele toepassingen, probeer het eens in pasta, op gegrilde groenten, in dressings, marinades en op vis en gegrilde kip. Het werkt ook op zoet fruit, in augurken en chutneys.
Mill & Mortar heeft vooral organische producten in het gamma. Kruiden die worden gestimuleerd door artificiële remedies om sneller te groeien, smaken nooit zo lekker als kruiden die de tijd hebben gehad om volledig volwassen te worden. Er wordt enkel een niet-organisch product in stock genomen wanneer er geen organische variant bestaat, zoals hun gerookte ‘hot pepper’
Begin alvast te experimenteren met je nieuwe kruidenmengeling, bon appétit!
Materiaal | Ingrediënten: zwarte Peper*, Citroen*, Szechuan Peper*, Citroen Verbena*. * = biologisch |
Afmetingen | 50 gram |
Respect voor mens, natuur en milieu | kruidenmix
|
Onderhoudsvoorschriften | luchtdicht bewaren in donkere, droge ruimte |